Despre Kanji

KYOKUSHINKAI KANJI
Este forma veche scrisa (ideograma) a cuvântului Kyokushinkai. Ea se gaseste pe dogi-urile membrilor kyokushin din lumea întreaga. Aceste caractere scrise împreuna au fost pictate pentru prima oara de Haramotoki Sensei un maestru al caligrafiei si prieten al lui Sosai Mas Oyama. 
Kyokushinkai scris pe bucati se traduce : Societatea Adevarului Suprem
Kyoku = suprem, ultim
Shin = adevar, realitate
Kai = societate,organizatie

 

 

KANKU
Simbolul KYOKUSHIN KARATE


Maestrul OYAMA a ales simbolul KANKU ca fiind reprezentativ pentru stilul sau de Karate. De fapt, întotdeauna Mas Oyama a recunoscut ca cel mai bine a invatat de la maestrul Funakoshi (fondatorul karte-ului Shotokan) tehnicile de KATA, pe care acesta punea foarte mare accent.
Kata KANKU (la origine una singura, apoi predata in multe scoli in doua forme KANKU DAI si KANKU SHO) începe prin ridicarea mâinilor printr-o miscare circulara deasupra capului, loc în care acestea se opresc. Degetele mari si aratatoarele sunt lipite si formeaza astfel simbolul KANKU (o forma usor stilizata).


In timpul executiei acestei miscari, privirea este directionata prin deschizatura formata prin unirea palmelor, undeva in departari spre cer. Este vorba de fapt de o privire orientatä undeva spre interiorul fiintei umane cu rolul de a favoriza în egala masura unitatea spirituala si pe cea fizica.
Punctele simbolului KANKU sunt degetele mâinii si reprezinta limitele sau extremele; ele sunt din punct de vedere filozofic elementul finit, marginit.


Portiunile late din lateral reprezinta mâna, SHUTO sau pumnul ca expresie a fortei sau puterii.
Centrul simbolului KANKU este spatiul dintre mâini si sugereaza infinitul, necuprinsul, vidul în sens filozofic.
Cercurile, atât cel interior cât si cel exterior sugereazä continuitatea si perpetua miscare circulara.

"Kanku simbolizeaza forta bratelor si unitatea prin care privesti infinitul. Cercul simbolizeaza continuitatea care este format dintr-o infinitate de puncte simbolizand fiecare clipa."


”OSU”
În scoala de karate Kyokushin “OSU” este o forma profunda de respect ( salut) si e folosit si pentru a înlocui cuvinte precum: da, bine, asa voi face, ma scuzati, si îmi pare rau. Cuvântul OSU vine din caracterul Kanji chinezesc OSHI SHINOBU care însemna a persevera fiind împins (a nu renunta, a merge pana la capat, indiferent de greutati si consecinte). Acest cuvânt este una din cele mai importante filozofii în Kyokushin Karate. “OSU” simbolozeaza nevoia de a persevera tot timpul de a te împinge peste limita îndurarii si umilintei sub presiuni de orice fel, cu scopul de a atinge calea adevarului suprem.

 

 

ALTE INFORMATII UTILE
Documentar Kyokushin si Mas Oyama

Masutatsu Oyama este fondatorul școlii de Karate Kyokushinkai. De origine corean, Masutatsu Oyama a fost adoptat de poporul japonez ca o figură marc...

Kyokushin astazi

  Existent ca o singura organizatie sub conducerea fondatorului, Mas Oyama, organizarea Kyokushin, dupa moartea maestrului, s-a divizat in dif...

Semnificatia centurilor in Kyokushin

  În Kyokushin Karate existä  gradatii inferioare numite KYU, în ordine descrescatoare de la 10 KYU Ia 1 KYU precum si g...

INCEPEM INSCRIERILE
KARATE KYOKUSHIN PENTRU COPII SI ADULTI
PRIMUL ANTRENAMENT ESTE GRATUIT
Kyokushin este un stil de lupta care te pregateste pentru viata, iti da putere si te invata lectii pe care nu le poti invata in nicio alta disciplina. Kyokushin este complex, dur, dar corect si armonios.
  1. Disciplina si incredere
  2. Educatie si forta interioara
  3. Conditie fizica si miscare
  4. Armonie si putere fizica
  5. Autoaparare si tehnici de lupta
  6. Stagii nationale si campionate
INSCRIERI TELEFONICE
SENSEI GELU OPREA
‭(0722) 445 964‬
Prin trimiterea acestui formlar sunt de acord cu termenii si conditiile precum si cu politica prelucarii datelor personale. Mai multe detalii aici.